Turvalasit

Suihkuseinä.fi käyttää aina kaikissa suihkuseinissä ja saunan lasiseinissä turvalaseja. Alla on tietoa käyttämistämme lasityypeistä.

 

 

Karkaistu lasi

Lasin karkaisulla parannetaan lasin kestävyyttä iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja vastaan. Rikkoutuessaan lasi murenee pieniksi vaarattomiksi muruiksi.

Karkaistaessa lasi lämmitetään uunissa noin 600 asteen lämpötilaan, minkä jälkeen tapahtuu nopea jäähdytys. Jäähdytyksessä lasin pinnat jäähtyvät sisäosia nopeammin, mistä seurauksena pinnoille syntyy puristusjännitys.

Useimpia lasilaatuja voidaan karkaista. Poikkeuksia ovat koristelasit, joissa on hyvin epätasainen pinta, ohuet lasit (alle 3 mm vahvuus), lankavahvisteiset lasit jne.

Karkaistava lasi on leikattava ja työstettävä (mahdolliset reiät, kolot, hionnat) lopullisiin mittoihin ja muotoon ennen karkaisua.

Kuvassa rikkoutunut karkaistulasi

Toimitusaika karkaistulla lasilla on n. 2-3vk

 

 

Laminoitu lasi

Laseja voidaan yhdistää toisiinsa laminoimalla. Lasien laminoinnissa yleisin menetelmä on niin sanottu kalvolaminointi, jossa lasit yhdistetään toisiinsa polyvinyylibutyraalikalvon (PVB) avulla. Toisena menetelmänä tunnetaan niin sanottu nestelaminointi, jossa lasien yhdistäminen tapahtuu nestemäisellä aineella, yleensä hartsilla, mutta myös polyuretaanilla esimerkiksi lasi- tai muovimonikerrosrakenteiden valmistuksessa.

Laminoitu lasi voi käsittää useita lasikerroksia ja erilaisia laseja. Laminoimalla voidaan valmistaa rakenteita, jotka toimivat murron- ja luodinsuojalaseina, paineen- ja iskunsuojalaseina sekä tulen- ja melunsuojalaseina.

Laminoidun lasin turvaominaisuus liittyy sen rikkoutumiseen. Vaikka lasien mekaaninen kestävyys ei laminoimalla lisäänny, antaa laminoitu lasi suojan vielä rikkouduttuaankin, sillä lasisirpaleet pysyvät kiinni elastisessa kalvossa.

Kuvassa rikkoutunut laminoitulasi


Toimitusaika laminoidulla lasilla on n.1vk